latinica  ћирилица
07/11/2019 |  08:59 ⇒ 09:03 | Autor: RTRS

Posjeta predstavnika ministarstava Belfastu: Razmjena iskustava i sticanje novih znanja (FOTO)

Delegacije Ministarstva pravde Republike Srpske, FBiH i BiH nastavile su studijsku posjetu Sjevernoj Irskoj, posjetom sjedištu Irske fudbalske federacije.
Posjeta predstavnika ministarstava Belfastu - Foto: RTRS
Posjeta predstavnika ministarstava BelfastuFoto: RTRS

Predstavnici ministarstava održali su sastanak sa nadležnima za sprovođenje programa za mlade u kojem se sport koristi za odvraćanje od nasilja, ekstremizma i prestupničkog ponašanja. Program se realizuje u saradnji sa policijom I volonterima, a provodi se kako u zajednici, tako i u kazneno popravnim ustanovama.

Foto: RTRS

Nakon toga, organizovana je posjeta Odboru za probacije Sjeverne Irske, koji se nalazi pod okriljem Ministarstva pravde, a gdje je prezentovan jedan od programa Vlade za podršku ciljnim grupama koje su u riziku od ulaska u kriminal. Program predstavlja niz inicijativa i akcija usmjerenih prema mladima, koje za cilj imaju pružanje podrške kako bi se odruprli negativnim uticajima.

Foto: RTRS

U delegaciji koja je u Belfast otputovala u organizacji Savjeta Evrope, između ostalih nalaze se pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić, direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak, pomoćnik ministra pravde FBiH Trako Hidajet, direktor Kazneno popravnog zavoda Zenica Redžo Kahrić i drugi.

Foto: RTRS

Cilj posjete je razmjena iskustava, upoznavanje sa načinima rada i organizacijom sistema u Sjevernoj Irskoj i uspostavljanje dobrih odnosa i saradnje sa sručnjacima iz ove države.