latinica  ћирилица
07/11/2019 |  09:26 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Nacrt ANP na predloženom dnevnom redu sjednice 12. novembra

Nacrt godišnjeg nacionalnog programa /ANP/ BiH 2018-2019. godina, te materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na stanje u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH na predloženom su dnevnom redu sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu koja bi trebalo da bude održana u utorak, 12. novembra, u Sarajevu.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

Predlagač Nacrta ANP-a je Komisija za NATO integracioni proces BiH, navedeno je na veb-stranici Savjeta ministara.

Materijale Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija trebalo bi da čine informacija sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata u BiH, informacija o stanju u oblasti migracija u BiH od aprila do septembra, te prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Među 76 tačaka predloženog dnevnog reda je i prijedlog imenovanja u institucijama BiH iz nadležnosti Savjeta ministara.

Predloženo je i razmatranje Nacrta sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji projekta auto-put/brzi put Sarajevo-Beograd-Sarajevo sa izvještajem o obavljenim pregovorima, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i transporta, kao i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o finansiranju /mjere zaštite od poplava Republike Srpske/ između BiH i Republike Srpske te Evropske investicione banke.

Početak sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu zakazan je za 12.00 časova.

Delegat Kluba Srba u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić upozorila je danas da bi Savjet ministara u tehničkom mandatu na ovoj sjednici, pod tačkom materijali iz nadležnosti Komisije za NATO integracioni proces BiH, mogao usvojiti Nacrt godišnjeg nacionalnog programa.