latinica  ћирилица
07/11/2019 |  09:27 | Autor: SRNA

Olji Simović prva nagrada za fotografiju konkursa "Pravoslavlje na internetu" (FOTO)

Olja Simović iz Raške snimila je najbolju fotografiju za ovogodišnji konkurs "Pravoslavlje na internetu" čije takmičenje već četvrnaest godina za redom organizuje Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja "Beofoto" iz Beočina.
Konkurs "Pravoslavlje na internetu" - Foto: ilustracija
Konkurs "Pravoslavlje na internetu"Foto: ilustracija

Fotografiju za drugu nagradu snimio je Vladimir Sajapin iz Rusije, dok je treća nagrada pripala Sretenu Panteliću iz Valjeva, saopšteno je iz Društva "Beofoto" Beočin.

Najbolju kolekciju fotografija za ovaj konkurs poslao je Slobodan Čavić iz Šimanovaca, drugu nagradu je osvojio Aleksej Litjagov iz Rusije, a treća je pripala Ani Dunikovski Dmitruk iz Poljske.

Žiri Foto kino i video saveza Vojvodine pohvalio je pojedine radove u obje konkurencije. Pohvale za fotografiju zaslužili su Suzana Galić iz Obrenovca, Ivana Lukić iz Velike Hoče i Biljana Latinović iz BiH.

Za kolekciju fotografija pohvale su dobili Dominika Kovačević iz Poljske, Miloš Karaklić iz Sevojna i Vojislav Luković iz Beograda.

Nagradu "Sava Dragojlović", koju dodjeljuje žiri organizatora izložbe za najbolju fotografiju domaćeg autora, osvojio je Milinko Radosavljević iz Beograda.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 357 fotografija od 80 autora iz Rusije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Crne Gore, BiH, Poljske i 28 gradova Srbije.

Žiri, koji su činili Dušan Živkić i Siniša Bubnjević, prihvatio je 163 fotografije 67 autora.

Svečano otvaranje 14. Međunarodne izložbe fotografija "Pravoslavlje na internetu", na kojem će biti dodijeljena priznanja nagrađenim i pohvaljenim autorima, biće održano u subotu, 9. novembra, u holu Doma kulture u Beočinu u 19.00 časova.

Postavka od 82 fotografije biće izložena do 22. novembra 2019. godine.

Nagrađena fotografija Olje Simović