latinica  ћирилица
07/11/2019 |  11:21 | Autor: SRNA

Blizu 5.000 korisnika aplikacije Građanska patrola

Putem mobilne aplikacije Građanska patrola, od njenog pokretanja u aprilu prošle godine, zabilježeno je 8.000 prijava građana, koje se uglavnom odnose na razne komunalne probleme, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
Aplikacija Građanska patrola - Foto: ilustracija
Aplikacija Građanska patrolaFoto: ilustracija

Mobilnu aplikaciju Građanska patrola, namijenjenu za prijavu komunalnih problema, u tom periodu preuzelo je 4.880 građana Banjaluke, podaci su softverske kompanije "DVC solušns", koja je gradu donirala ovu aplikaciju.

Prema objedinjenim podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi, neispravnu javnu rasvjetu, te ukazivali na oštećenja ili potrebu za uređenjem javnog zelenila.

- Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije - navodi se iz Gradske uprave.

I tokom protekle sedmice, najveći broj prijava odnosio se na oštećenja komunalne opreme, poput sprava na dječijim igralištima. Prijavljena je i pokvarena javna rasvjeta u ulicama Put srpskih branilaca, Sime Miljuša, Krfskoj, Ravnogorskoj i Nenada Kostića.

Grad Banjaluka zahvaljuje građanima za prijavljivanje uočenih problema i poziva ih da aktivno koriste Građansku patrolu kako bi Banjaluka bila ljepša i uređenija.

Aplikacija Građanska patrola omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake.

Korisnici Građanske patrole aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne.

Aplikacija je dostupna putem postojećih platformi "Plej stor" i "Ep stor", potpuno besplatno.