latinica  ћирилица
07/11/2019 |  13:15 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Lončar ostavio dubok trag u javnom i političkom životu Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog nekadašnjeg ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Srpske i senatora Save Lončara, ističući da je Lončar svojim profesionalnim angažmanom ostavio dubok trag u javnom i političkom životu Republike Srpske.
Palata Republike -
Palata Republike

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime, sa iskrenim saosjećanjem i dubokim poštovanjem, upućujem izraze saučešća porodici Lončar - navodi se u telegramu saučešća predsjednice Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je Lončarov odlazak nenadoknadiv gubitak, ne samo za njegovu porodicu, nego i za cjelokupnu javnost Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici Lončar.

- Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti nekadašnjeg ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Srpske i senatora Save Lončara. Obavljajući visoke dužnosti tokom svoje karijere dao je značajan doprinos u stvaranju i unapređenju političkog i privrednog života Republike Srpske - navedeno je u telegramu saučešća premijera Srpske.

Višković je naveo da je odlazak Lončara nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i saradnike.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze dubokog saučešća - navodi se u telegramu.

Nekadašnji ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Srpske Savo Lončar preminuo je u 81. godini u Kozarskoj Dubici.