latinica  ћирилица
07/11/2019 |  13:21 | Autor: RTRS

Višković-Iliopulos: Unaprijediti saradnju u narednom periodu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke u BiH Georgiosa Iliopulosa.
Predsjednik Vlade Srpske primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke u BiH - Foto: RTRS
Predsjednik Vlade Srpske primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke u BiHFoto: RTRS

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, uz osvrt na zajedničke aktivnosti Republike Srpske i Grčke u prethodnom periodu - navedeno je u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću.

Sagovornici su ocijenili dosadašnju saradnju uspješnom i izrazili uvjerenje da će se saradnja u narednom periodu unaprijediti, a naročito kroz projekte u oblasti ekonomije, privrede, turizma i kulture.

Premijer Višković upoznao je ambasadora Iliopulosa sa mjerama koje provodi Vlada Republike Srpske s ciljem unapređenja privrednog ambijenata, privlačenja investicija i podizanja životnog standarda građana.

Razgovarajući o političkim temama, istaknuta je potreba da u što skorijem roku dođe do formiranja Savjeta ministara BiH kako bi se pokrenuli zaustavljeni reformski procesi, važni infrastrukturni i privredni projekti, ali i procesi u okviru evropskih integracija.

Predsjednik Vlade Republike Srpske zahvalio se ambasadoru Grčke u BiH za saradnju i angažovanje tokom mandata i poželio mu puno uspjeha u budućem radu.