latinica  ћирилица
07/11/2019 |  14:25 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Ni Dodik ni njegovo obezbjeđenje nije učestvovalo u incidentu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegovo obezbjeđenje niti su bili upoznati niti su učestvovali u incidentu koji se dogodio uoči današnje svečane akademije povodom obilježavanja 44 godine rada banjalučkog Univerziteta, rekli su Srni očevici ovog događaja.
Svečana akademija povodom 44 godine banjalučkog Univerziteta - Foto: SRNA
Svečana akademija povodom 44 godine banjalučkog UniverzitetaFoto: SRNA

Prema pisanjima pojedinih medija, do incidenta je došlo kada je profesor Miroslav Grubačića, kojeg inače predstavnici Univerzitet nisu ni pozvali na svečanost, "dobacivao i glasnije govorio", a obezbjeđenje Narodnog pozorišta reagovalo i grubo ga izbacilo iz zgrade.

Očevici tvrde da Grubačić nije ni dobacivao, niti je glasno govorio za vrijeme istupa govornika na akademiji, te da je moguće da je ovaj incident rezultat neraščišćenih odnosa na samom univerzitetu.

Pojedini mediji, pisajući o ovom događaju, očigledno su pokušali da ga ispolitiziju i spinuju priču u koju su željeli nedobronamjerno da uvuku Milorada Dodika.

Istina je, kako su Srni prenijeli očevici, da se pred početak akademije srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik srdačno pozdravio sa profesorom Grubačićem na ulazu u pozorište gdje se održavala akademija, porazgovarao s njim i pozvao ga da prisustvuje svečanoj akademiji.