latinica  ћирилица
07/11/2019 |  16:16 | Autor: SRNA

Skraćen plan parcelacije za auto-put Brčko-Bijeljina-Rača

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada na današnjoj sjednici usvojila skraćeni plan parcelacije za izgradnju auto-puta Brčko-Bijeljina-Rača da se ne bi gubilo vrijeme u vezi sa eksproprijacijom kako bi što prije Srpska bila povezana sa Beogradom.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da ovaj korak nije napravljen pod pritiskom Hrvatske.

- Imamo određenih nesuglasica u vezi sa trasom od Vukosavlja prema Brčkom i želimo da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravobranilaštvo Srpske na ovom planu što prije mogu ući u proces eksproprijacije - rekao je Višković.

On je pojasnio da će Srpska svakako u izgradnju tog auto-puta ići od Rače, pa prema Bijeljini i Brčkom, u čemu neće biti nikakvog odstupanja.

Višković je najavio da će naredni korak biti usvajanje detaljnog plana parcelacije, i to nakon što se usaglase odstupanja od eventualne trase kroz neka hrvatska naselja kod Vukosavlja i srpska u okolini Donjeg Žabara.

- U tom pogledu, uložene su značajne primjedbe na naš plan i da bismo to otklonili, treba nam neko vrijeme. Moraćemo sačekati, ali, ponavljam, da ne bismo gubili vrijeme za trasu, koja je usaglašena, uradili smo to na ovaj način - rekao je Višković.