X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
07/11/2019 |  16:27 | Izvor: Index.hr

Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

Policijski službenici kriminalističke policije PU primorsko-goranske i PU bjelovarsko-bilogorske u saradnji s FAST jedinicom MUP-a RH su jutros oko 10 sati na crikveničkom području uhapsili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina Daria Horvata, za kojim je bila na snazi međunarodna potraga, kao i evropski nalog za hapšenje.
Dario Horvat (foto:Europol) -
Dario Horvat (foto:Europol)

Muškarca se sumnjiči za više krivičnih djela privrednog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja koje je organizovao i vodio, te je takvim kriminalnim aktivnostima državni budžet Hrvatske oštećen za više od 7 miliona kuna.

- Dario Horvat organizovao je i vodio zločinačku organizaciju. Kao član takvog udruženja počinio je krivično djelo pomaganje u utaji poreza ili carina. Možda je naoružan i opasan - navodi se u opisu na stranicama Europola.

Uhapšeni 35-godišnjak u bijegu se nalazio od marta ove godine, otkad specijalizovani policijski timovi za njim intenzivno tragaju.

Ovo je jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se nalazio i na evropskoj listi najtraženijih - European Most Wanted, saopštili su iz MUP-a.

Tokom dana biće predat u Istražni zatvor u Zagrebu.