X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
08/11/2019 |  08:15 ⇒ 14:04 | Izvor: SRNA

Plan poslanika SDS i PDP da Predstavnički dom odlučuje o članstvu u komisijama (FOTO)

Klub poslanika SDS-a i PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnio je predsjedavajućem ovog doma Denisu Zvizdiću Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma s ciljem formiranja parlamentarnih komisija bez kojih PS BiH ne može da radi.
Predstavnički dom BiH - Foto: ilustracija
Predstavnički dom BiHFoto: ilustracija

Potpisnici ovog akta, Dragan Mektić, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Mira Pekić, zatražili su njegovo razmatranje po hitnom postupku.

Foto: SRNA

Prema njihovom prijedlogu, Predstavnički dom bi, na prijedlog Kolegijuma, odlučivao o članstvu u komisijama, ako klubovi poslanika ne dostave prijedloge u propisanom roku.

Foto: SRNA

Ukoliko klubovi poslanika i Kolegijum doma ne postupe u skladu sa navedenim, onda bi, prema prijedlogu Kluba poslanika SDS-a i PDP-a, Predstavnički dom, na prijedlog klubova poslanika koji su dostavili prijedloge, odlučio o članstvu u komisijama.

Foto: SRNA

Na ovaj način, smatraju oni, pojednostavljuje se procedura formiranja stalnih komisija Predstavničkog doma.

Stalne komisije su Ustavnopravna, Komisija za spoljne poslove, za vanjsku trgovinu i carine, Komisija za finansije i budžet, za saobraćaj i komunikacije i Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti polova.