latinica  ћирилица
08/11/2019 |  08:22 | Autor: TANЈUG

Blumberg razočaran demokratama - razmišlja da uđe u predsjedničku trku

Poznati američki biznismen, političar, pisac i filantrop Majkl Blumberg ponovo razmišlja da se uključi u predsjedničku trku naredne godine.
Majkl Blumberg - Foto: Beta/AP
Majkl BlumbergFoto: Beta/AP

Prema pisanju Njujork posta, Blumberg je razočaran svim glavnim kandidatima Demokratske stranke.

- Blumberg misli da je DŽo Bajden slab, a da Berni Sanders i Elizabet Voren ne mogu da pobijede - rekao je izvor Njujork posta upoznat s promjenom pravca razmišljanja bivšeg gradonačelnika Njujorka u tri mandata, koji je prije nekoliko mjeseci izrazio nezainteresovanost da bude kandidat.

Drugi izvor je naveo da će Blumberg brzo donijeti odluku, dok treći izvor očekuje da odluka bude donesena u roku od nekoliko dana.

Post navodi da Blumberg vjeruje da se dinamika trke za kandidata demokrata promijenila i da umjereni glavni kandidat Bajden posrće, dok Vorenova, koja se protivi korporacijama, dobija na ubrzanju.

- Tramp će ponovo biti izabran ako Elizabet Voren bude kandidat demokrata, To demokrate ne žele. Zato je Blumberg ohrabren da ponovo razmisli i uključi se u trku - rekao je izvor njujorškog lista.

Izvori lista saglasni su u tome da Blumberg ima dovoljno sredstava i spreman tim da se uključi u kampanju ovako kasno, s obzirom na to da demokrate biraju svog kandidata za predsjedničke izbore 3. februara.