latinica  ћирилица
08/11/2019 |  08:53 | Autor: RTRS

Predstavnici ministarstava pravde posjetili policijsku upravu Sjeverne Irske

Članovi delegacija ministarstava pravde Republike Srpske, FBiH i BiH su u Sjevernoj Irskoj u okviru studijske posjete obišli sjedište Policijske uprave Sjeverne Irske, gdje su sa predstavnicima policijske uprave razgovarali o modalitetima rada zatvorske obavještajne službe, multiagencijskoj saradnji i intervencijama u borbi protiv nasilnih i ekstremističkih aktivnosti u Sjevernoj Irskoj.
Predstavnici ministarstava pravde iz BiH u Sjevernoj Irskoj - Foto: RTRS
Predstavnici ministarstava pravde iz BiH u Sjevernoj IrskojFoto: RTRS

Članovi delegacije takođe su posjetili Hajdbank Vud akademiju i ženski zatvor, gdje su se sastali sa direktorom ove ustanove Gerijem Milingom, kao i sa koordinatorom programa obrazovanja Brajanom MekKijem.

Predstavnici ministarstava ovdje su upoznati sa principom rada i programima obuke za zatvorske službenike, sa modelima obuke za vanredne situacije i posebnim obukama za rad sa mladim prestupnicima.

U delegaciji, koja je u Belfast otputovala u organizaciji Savjeta Evrope, nalaze se pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić, direktor Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak, pomoćnik ministra pravde FBiH Trako Hidajet, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Redžo Kahrić i drugi.

Cilj ove studijske posjete je razmjena iskustava, sticanje novih znanja, upoznavanje sa načinima rada i organizacijom sistema u Sjevernoj Irskoj i uspostavljanje dobrih odnosa i saradnje sa sručnjacima iz ove države.