latinica  ћирилица
08/11/2019 |  08:56 | Autor: SRNA

U Milićima Poslovni forum privrednika regije Birač

U Milićima će danas biti održan Poslovni forum privrednika regije Birač, čiji je cilj upoznavanje poslodavaca ove regije o prijedlozima mjera Unije udruženja poslodovaca Republike Srpske za program ekonomskih reformi Srpske od 2020. do 2022. godine.
Milići - Foto: RTRS
MilićiFoto: RTRS

Direktor Unije Saša Aćić rekao je ranije Srni da je forum zamišljen kao dijalog predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, poslodavaca i predstavnika Unije udruženja poslodovaca Srpske.

- Cilj nam je da dobijemo kvalitetne prijedloge i razmotrimo probleme sa kojima se susreću poslodavci u svakodnevnom poslovanju - istakao je Aćić i dodao da očekuju učešće tridesetak poslodavaca iz regije Birač.

On je naveo da Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske posredstvom formalnih i neformalnih sastanaka želi da informiše članstvo i potencijalno članstvo o aktivnostima koje preduzima na zastupanju interesa poslodavaca, ali i da se na ovaj način informiše o problemima sa kojima se suočavaju poslodavci u svakodnevnom poslovanju.

- Učesnicima Foruma biće predstavljene ključne politike na kojima će Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske raditi u narednom periodu i ponuđena mogućnost uključivanja u rad Unije - rekao je Aćić.

Skup će početi u 15.00 časova u motelu "Milići", a organizatori su Vlada i Unija udruženja poslodovaca Republike Srpske.

U Vladi Republike Srpske Srni je ranije rečeno da će Višković prisustvovati Poslovnom forumu privrednika regije Birač u Milićima.