latinica  ћирилица
08/11/2019 |  10:45 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Višković u Bratuncu; Otvoren novi pogon TRB (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Bratuncu novi proizvodni pogon preduzeća Tehnički remont u koji je uloženo više od milion KM i zaposleno 26 radnica.

Višković je prisustvovao i obilježavanju krsne slave ovog preduzeća.

Foto: ATV

Premijer Srpske je položio vijenac na spomen-obilježje poginulim radnicima Remontnog zavoda i preduzeća Kaolin.

Prethodno se sastao sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem. Sastanku je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Foto: RTRS

Višković je rekao da opština Bratunac ima dobre projekte, da domaćinski brine o budžetu i da će Vlada podržati izgradnju zgrade opštine i druge projekte značajne za ovu opštinu i regiju Birač.

- Od načelnika smo čuli da su svi infrastrukturni i razvojni projekti koji su realizovani u ovoj opštini rađeni uz podršku Vlade Republike Srpske i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu - rekao je on.

Tokom posjete lokaciji na kojoj će se graditi nova zgrada za opštinsku upravu, Višković je izrazio uvjerenje da će taj objekat biti izgrađen do kraja iduće godine.

Premijer Srpske je naglasio da je izuzetno značajno za cijelu regiju Birač, a posebno za Bratunac da što prije profukcioniše most Bratoljub.

- Kad se napravi novi granični prelaz opština Bratunac uz prelaz planira da izgradi industrijsku, odnosno poslovnu zonu i dao sam saglasnost načelniku da uđu u proceduru i da na sjednici lokalne skupštine to zemljište proglase od opšteg interesa, što će Vlada odobriti za kratko vrijeme - dodao je Višković.

Foto: RTRS

Nakon toga, Višković je obišao lokaciju izgradnje nove zgrade opštine u blizini Doma kulture.

Nakon Bratunca, Višković će u Milićima prisustvovati sastanku rukovodstva Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i privrednika regije Birač.

Od 2006. godine do danas u opštinu Bratunac, po različitim osnovama, uloženo je oko 58 miliona KM, dok je oko 11,5 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.