X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
08/11/2019 |  15:26 ⇒ 15:27 | Izvor: RTRS

Nemjerljiv značaj koji su borci dali u stvaranju Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim članovima ove organizacije povodom krsne slave - Mitrovdana.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime, svim borcima Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdana - navedeno je u čestitki predsjednice Srpske.

Cvijanovićeva je navela da su uloga i značaj koju su borci dali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske nemjerljiva.

- Zbog toga imamo obavezu i odgovornost očuvanja tradicije i sjećanja na njihova hrabra djela. Njihova žrtva nas obavezuje da jačamo i gradimo Republiku Srpsku i njene institucije, kao i da, u saradnji sa svim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, nastavimo da radimo na daljem poboljšanju njihovog položaja u društvu. Sa željom da krsnu slavu dočekate u miru i dobrom zdravlju, svim članovima BORS-a želim napredak, ličnu i porodičnu sreću - navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je  čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću povodom obilježavanja Mitrovdana – krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske.

- U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, Vama i svim članovima Boračke organizacije Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom obilježavanja Mitrovdana – krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade.

Istaknuto je da je izuzetno važno da se na današnji dan prisjetimo i odamo priznanje borcima, a naročito onima koji su za Republiku Srpsku dali živote.

- Zbog njihove hrabrosti i žrtve dugujemo im neizmjernu zahvalnost. Briga prema njihovim porodicima i saborcima uvijek će biti prioritet Vlade Republike Srpske, koja će i u narednom periodu predano raditi na rješavanju problema boračkih kategorija kako bi se unaprijedio njihov položaj u društvu. Želim Vam da krsnu slavu proslavite u dobrom zdravlju i raspoloženju, a svim članovima Boračke organizacije želim mnogo sreće i uspjeha", navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.