X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
08/11/2019 |  15:33 ⇒ 17:24 | Izvor: SRNA

Zvaničnici uputili saučešće porodici Mihajla Galića

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici bivšeg logoraša Јasenovca Mihajla Galića, koji je preminuo u 81. godini u Banjaluci.
Palata Republike - Foto: RTRS
Palata RepublikeFoto: RTRS

- Sa žaljenjem sam primila tužnu vijest o smrti Mihajla Galića. U ime građana Srpske i svoje ime upućujem vam izraze iskrenog saučešća - navodi se u telegramu saučešća Cvijanovićeve.

Cvijanovićeva je naglasila da će Galić, koji je bio predsjednika Skupštine Udruženja logoraša Drugog svjetskog rata grada Banjaluka, ostati upamćen kao jedan od preživjelih logoraša koji je svjedočio o strahovitim zločinima nad ovdašnjim narodom u logorima Stara Gradiška, Јasenovac, Sisak i Јastrebarsko.

Predsjednica Srpske je uputila je i telegram saučešća Udruženju logoraša Drugog svjetskog rata grada Banjaluka, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je saučešće povodom smrti Mihajla Galića i istakao da će ovaj bivši logoraš u Јasenovcu ostati upamćen kao borac za istinu, bez čijeg bi svjedočenja bile zaboravljene mnoge priče o mučenjima i stradanju u ustaškim logorima smrti.

Višković je istakao da je sa velikom tugom primio vijest o smrti Galića koji je u Drugom svjetskom ratu preživio najveće strahote u ustaškim logorima Stara Gradiška, Јasenovac, Sisak i Јastrebarsko.

"Galić će ostati upamćen kao borac za istinu, bez čijeg bi svjedočenja mnoge priče o mučenjima i stradanju Srba i drugih naroda u ustaškim logorima smrti ostale zauvijek zaboravljene", navodi Višković u telegramu saučešća upućenom Galićevoj porodici i Udruženju logoraša Drugog svjetskog rata Banjaluka.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici bivšeg logoraša Јasenovca Mihajla Galića, koji je preminuo u 81. godini u Banjaluci.

Dodik je istakao da je sa velikom tugom primio vijest o njegovoj smrti, naglasivši da će ovaj bivši logoraš ostati upamćen kao veliki patriota koji je kao dijete svjedočio zvjerstvima u logoru Јasenovac.

"Primite izraze dubokog saučešća i saosjećanja u vašoj boli. Tužna vijest o smrti Mihajla Galića potresla je ne samo vas, članove njegove porodice, već i sve njegove prijatelje i poznanike, kao i članove Udruženja logoraša Drugog svjetskog rata grada Banjaluka", istakao je Dodik u telegramu.