latinica  ћирилица
09/11/2019 |  09:03 | Autor: SRNA

Danas promjenljivo oblačno uz kišu

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno sa sunčanim periodima i uslovima za mjestimičnu kišu, a u Hercegovini se očekuju obilnije padavine.
Oblačno i sunčano vrijeme - Foto: RTRS
Oblačno i sunčano vrijemeFoto: RTRS

Јutro je pretežno oblačno, sa maglom ili sumaglicom u riječnim dolinama, a kiša i lokalni pljuskovima praćeni grmljavinom mogući su uglavnom na zapadu i jugu.

Na krajnjem istoku i sjeveroistoku u prvom dijelu dana biće uglavnom suvo vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana biće promjenljivo do pretežno oblačno sa sunčanim periodima, ali i uslovima za mjestimičnu kišu, a na jugu Hercegovine, istoku i sjeveroistoku uslovi za povremene kraće pljuskove.

Krajem dana i tokom večeri, kiša i pljuskovi mogući su u većini predjela, a u Hercegovini se očekuje od 40 do 70 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 100.

Duvaće slab do umjeren vjetar, veći dio dana, južni i jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura biće od pet do 11, na planinama oko dva, a najviša dnevna iznosiće od 12 do 18, na krajnjem istoku i sjeveroistoku i koji stepen viša, a na planinama oko sedam.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Rudo i Čemerno sedam, Banjaluka i Višegrad osam, Bijeljina, Gradiška, Zvornik, Srebrenica, Foča i Han Pijesak devet, Bileća, Gacko, Kalinovik, Novi Grad, Bihać i Prijedor 10, Doboj, Mrakovica, Zenica i Livno 11, Sokolac, Tuzla, Trebinje i Šipovo 12, Mrkonjić Grad i Ribnik 13, Sarajevo 15, te Mostar 17 stepeni Celzijusovih