latinica  ћирилица
09/11/2019 |  10:02 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Turističke organizacije Srpske i Soluna potpisale memorandum o saradnji (FOTO)

Republika Srpska, Srbija i Grčka učesnice su Drugog foruma turizma, koji se održava u okviru 35. Međunarodnog sajma turizma Filoksenija u Solunu.

Na forumu, turističke potencijale Srpske, uz Turističku organizaciju Republike Srpske, promovišu i Turističke organizacije iz Trebinja, Foče i Višegrada i Olimpijski centar Јahorina.

Foto: RTRS

Organizatori su grčko-srpska Komora Sjeverne Grčke, Profesionalna komora Soluna i Komora Grčke i Srbije. Suorganizatori su Privredna Komora Republike Srpske, Privredna Komora Vojvodine i Opština Preveza.

Foto: RTRS

- Nalazimo se u zemlji koja je turistička velesila. Nadamo se da ćete prepoznati nešto što će vas privući da dođete u Republiku Srpsku - istakao je predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, obraćajući se učesnicima foruma. - Moramo zajedno tražiti rješenje problema putne komunikacije, prije svega uspostavljanja avio-linije iz Soluna ka turističkim destinacijama u Srpskoj - naglašava Đurić.

Foto: RTRS

Ovo je svakako i prilika da se grčkim i partnerima iz Srbije predstave oblasti Srpske koje imaju mogućnosti i infrastruktuu da postanu nove turističke destinacije. Koliko je to značajno, govori podatak da učestvuje oko 200 agencija i kompanija iz turističke djelatnosti.

Јedan od ciljeva jeste povezivanje sa turističkim regijama u Grčkoj, a prvi takav korak već je načinjen. Turističke organizacije Srpske i Soluna potpisale su memorandum o saradnji.