latinica  ћирилица
09/11/2019 |  14:31 ⇒ 16:53 | Autor: Agencije

Sarajevo: Nepoznat uzrok požara, oštećena tri stana

Uzroci sinoćnjeg izbijanja požara u neboderu u sarajevskom naselju Grbavica još nisu poznati, a policija i dalje obavlja.
Veliki požar u sarajevskom naselju Grbavica - Foto: klix.ba
Veliki požar u sarajevskom naselju GrbavicaFoto: klix.ba

U dijelu zgrade koji je bio zahvaćen požarom pričinjena je velika materijalna šteta. Najviše su oštećena dva stana na devetom spratu i jedan stan na desetom spratu zgrade.

Stanari iz ovih stanova ističu da im je onemogućen boravak u svojim domovima zbog nepodnošljivog smrada.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade nisu mogli dati više informacija o uzrocima izbijanja požara, kao ni iz  kantonalnog MUP-a čiji pripadnici i dalje obavljaju uviđaj u Grbavičkoj ulici.

Poznato je da je požaru prethodila jaka eksplozija koja je uznemirila stanare. U trenutku izbijanja požara u stanu je bila starija ženska osoba koja nije povrijeđena.

Za vatogasce sinoć je bila teška noć, jer je vjetar rasplamsavao požar. Prilikom intervencije dvojica policajaca su se nagutala dima, pa im je pružena ljekarska pomoć, a jedan je i hospitalizovan. Požar je sinoć lokalizovan i ugašen.

Nakon uviđaja koji će danas biti završen, biće poznato više informacija o uzroku izbijanja požara te šta je prouzrokovalo eksploziju.