latinica  ћирилица
10/11/2019 |  08:17 | Autor: SRNA

Saobraćaj otežan, kolovozi mokri i klizavi

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi otežano, po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja da budu oprezni, jer oštećenja nisu vidljiva zbog vode, a postoji i mogućnost odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke, u kotlinama i u višim planinskim predjelima.

Saobraćaj je usporen na dionicama na kojima se izvode radovi, poput magistralnih puteva Karakaj -Drinjača, Modriča-Vukosavlje /Јakeš/-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica Srpske/FBIH/, Јohovac-Rudanka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnike, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na području Prijedora gdje je u toku gradnja kružnog toka.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, kao i na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS Petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći naizmjenično, a od pola časa poslije ponoći do 5.00 časova saobraćaj je kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila mase veće iznad preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo za saobraćaj je zatvoren tunel Karaula, pa vozila prelaze preko starog prevoja Karaula.

Sporije se zbog radova saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo u mjestu Krupac, Srebrenik-Orašje u tunelu Ormanica, Doljani-Metković između graničnih prelaza i Ključ-Bosanski Petrovac preko prevoja Lanište.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja, a iz AMS-a podsjećaju vozače da je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.