latinica  ћирилица
10/11/2019 |  15:55 ⇒ 15:58 | Autor: RTRS

Preminuo Miroslav Vujatović

U Banjaluci je u subotu iznenada preminuo istaknuti privrednik, humanista, sportski i kulturni radnik Miroslav Vujatović.
Miroslav Vujatović - Foto: RTRS
Miroslav VujatovićFoto: RTRS

Vujatović je rođen u Banjaluciu 1948. godine. Izdanak je jedne od najkvalitetnijih generacija (1963/1967) Banjalučke gimnazije i kao logičan nastavak akter studentskih zbivanja 1968. u Beogradu.

Završio je Saobraćajni fakultet i cijeli život proveo u rodnom gradu koji je bezgranično volio i poklonio mu sve svoje znanje, rad, entuzijazam i ljubav.

U dugom radnom vijeku rukovodio je u značajnim Banjalučkim privrednim kolektivima: Incelu, Autoprevozu i Urbanističkom zavodu koji je od ustanove lokalnog značaja doveo do respektabilnog republičkog i međunarodnog nivoa.

Posljednji radni angažman mu je bilo rukovođenje i suvlasništvo u firmi "PROЈEKT" A.D. Banjaluka u kojoj je pod njegovim budnim i stručnim vođenjem stasao veliki broj mladih stručnjaka u oblasti prostornog planiranja, projektovanja, zaštite životne sredine i nadzora.

Pored privrednog, značajan doprinos je dao i u društvenom životu Grada.

Bio je predsjednik sportskog društva DTV "PARTIZAN" Banja Luka, Rukometnog kluba "BORAC", Fudbalskog kluba BSK Banja Luka, predsjednik Udruženja konsultanata i inženjera BiH, član skupštine Privredne komore Republike Srpske i član Rotari kluba Banja Luka, a smrt ga je zatekla na funkciji predsjednika skupštine Ansambla narodnih igara i pjesama “VESELIN MASLEŠA“ Banja Luka.

Јedan je od četiri donatora građevinskog zemljišta za izgradnju i kum Srpsko-Ruskog kulturnog centra u Banjoj Luci.

Sahrana Miroslava Vujatovića će biti obavljena u ponedjeljak, 11.11. u 14 časova na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci.