X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
10/11/2019 |  16:01 ⇒ 17:00 | Izvor: RTRS

Banjaluka u novom međunarodnom projektu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je u Izraelu potpisao sporazum o pristupanju Banjaluke novom međunarodnom projektu "Learning cities" ("Gradovi koji uče").
Banja Luka u novom međunarodnom projektu (foto:banjaluka.rs) -
Banja Luka u novom međunarodnom projektu (foto:banjaluka.rs)

Kako je rekao Radojičić, UNESCO je već ranije pokrenuo mrežu gradova u svijetu "Learning cities" koja je posvećena cjeloživotnom učenju, inovacijama, razvoju strat-ap preduzeća, dodatnim kvalifikacijama i prekvalifikacijama, kao podsticaj promjenama na tržištu i savremenim tehnološkim promjenama, koje traže da se ljudi stalno obrazuju, dokvalifikuju i prekvalifikuju.

- Ovaj projekat, koji će trajati godinu dana, omogućiće Gradu Banjoj Luci pristup do iskustava gradova partnera i razmjenu najboljih saznanja o načinima dodatnih kvalifikacija, prekvalifikacija, start-ap, inovacija i cjeloživotnog učenja – naglasio je Radojičić.

Na ovaj način, gradonačelnik Banje Luke – otvorio je još jedan međunarodni projekat u kojem se afirmiše grad Banja Luka na savremenim trendovima i savremenim pitanjima.

Sporazum u Izraelu, uz gradonačelnika Banje Luke, danas su potpisali predsjednik pokrajine Friuli Venecija Đulia, Masimo Fedriga, predsjednik Saveza opština Izraela Haim Bivas, predstavnici dvije italijanske pokrajine, nekoliko akademskih institucija i grada Modina iz Izraela.

Radojičić nastavlja posjetu Izraelu – sastancima u Savezu opština i gradova Izraela, posjetom bratskom gradu Modinu i sa drugim bilateralnim susretima sa talijanskim partnerima pokrajina iz Friuli Venecija Đulia i Veneto, te sa partnerima iz Izraela.