latinica  ћирилица
10/11/2019 |  16:08 ⇒ 17:40 | Autor: SRNA

Šarović najavio učešće na posebnoj sjednici NSRS

SDS će dati doprinos na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci, a neke odluke će donijeti na samom zasjedanju, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon sjednice Glavnog odbora stranke u Istočnom Sarajevu.
Mirko Šarović - Foto: RTRS
Mirko ŠarovićFoto: RTRS

Šarović je najavio da će sutra biti na sjednici u Banjaluci kao lider stranke i iznijeti svoje viđenje o predviđenoj temi.

- Daćemo doprinos na način na koji mi to vidimo, s tim da moramo da kažemo da nismo učestvovali u pripremi za ovu sjednicu - rekao je Šarović novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da će SDS dati potpuno jasne i precizne odgovore na pitanja šta je bilo u proteklih 15 godina i kako ova stranka vidi budućnost.

Šarović je ocijenio da se na osnovu ponuđenog materijala za posebnu sjednicu ne može graditi zajedništvo, platforma i strategija odgovora Republike Srpske na izazove koji slijede, odnosno, transformaciju Dejtona kako je navedeno.

Lider SDS-a tvrdi da inicijativa PDP-a i SDS-a o izmjeni Poslovnika Predstvničkog doma Parlamentaren skupštine BiH ima dovoljan broj glasova, ali da će vidjeti šta će raditi sa njima, jer, kako je naveo, ne mora sve da otkriva.

Govoreći o sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu koja je predviđena za 12. novembar, Šarović je rekao da nije upoznat sa informacijom da bi se na dnevnom redu mogao naći prijedlog da se na granici BiH prema Crnoj Gori i Srbiji može angažovati federalna policija i dodao da će o tom pitanju poštovati stav Republike Srpske.

On je ponovio stav da je "mali šengen" sjajna inicijativa uz uslov da BiH učestvuje od samog početka u kreiranju detalja budućeg sporazuma, jer je do sada samo dat nagovještaj formiranja nadogranje CEFTA-e.

Glavni odbor SDS-a danas je potvrdio prijedlog da zamjenik predsjednika stranke bude Rado Savić i dva nova člana Predsjedništva SDS-a Ivanka Marković i Maja Stojić. Na današnjoj sjednici promovisani su članovi resornih odbora stranke i potvrđena imenovanja članova Izvršnog odbora SDS-a.