X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/11/2019 |  16:33 ⇒ 21:50 | Izvor: SRNA

Novi pozivi iz Specijalnog tužilaštva pripadnicima OVK

Bivši pripadnici terorističke OVK Haljil Čaradaku, Durmiš Gaši i Žavit Eljšani dobili su pozive za saslušanje o zločinima OVK-a pred Specijalnim tužilaštvom Haškog suda, javili su prištinski mediji na albanskom jeziku.
Grb tzv. OVK (Foto: Flickr/Adam Jones) -
Grb tzv. OVK (Foto: Flickr/Adam Jones)

Haljil Čaradaku će 11. decembra biti saslušan u svojstvu okrivljenog, a njegova supruga Peka Gaši je na "Fejsbuk" stranici napisala da vjeruje da će njen suprug i pred Specijalnim sudom biti oslobođen, kao što je oslobođen i u sudskom procesu koji su vodili Euleks i sud UNMIK-a.

Durmiš Gaši je na "Fejsbuku" objavio informaciju da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u svojstvu okrviljenog, te naveo kako se "cijela njegova generacija borila protiv srpske vladavine albanskim teritorijama".

Eljšani je na "Fejsbuk" stranici objavio da su mu poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka uručila dvojica službenika iz Specijalnog tužilaštva iz Haga.

Srna nezvanično saznaje da će tokom naredne nedjelje još desetak pripadnika bivše OVK dobiti pozive iz Specijalnog tužilaštva u svojstvu svjedoka i okrivljenih, čime će broj pozvanih Albanaca u haško Specijalno tužilaštvo preći 110, mada mediji na albanskom jeziku prenose da je je više od 200 bivših pripadnika OVK do sada saslušano, javno ili tajno. /