latinica  ћирилица
11/11/2019 |  07:03 ⇒ 11:12 | Autor: RTRS

Posebna sjednica NSRS o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture u BiH (RTRS, 11.00)

U Banjaluci će biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o jedinoj tački: Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Informaciju je sačinila vladajuća većina, sadrži 50 strana, o prirodi dejtonske strukture BiH, neustavnim intervencijama na Ustav BiH koje umanjuju ustavnu važnost entiteta i obaveze institucija Republike Srpske da stanu u zaštitu vladavine prava i Dejtonskog sporazuma.

Šef Kluba poslanika SNSD-a, Igor Žunić, ranije je izjavio da će zaključci ići u pravcu da se postojeće nadležnosti Republike Srpske zadrže, a neustavno prenesene, vrate.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje punu sabornost među poslanicima na današnjoj sjednici. Od poslanika očekuje dostojanstvo. Obraćanja su, kaže, najavili čelnici skoro svih stranaka, te vjeruje da će se razgovarati samo o činjenicama.

Posebnu sjednicu NSRS možete pratiti u direktnom prenosu na programima RTRS i RTRS plus od 11 časova, kao i na našem portalu.

Povezane vijesti:

Kolegijum NSRS o narednoj redovnoj sjednici