latinica  ћирилица
11/11/2019 |  09:49 ⇒ 10:31 | Autor: RTRS

Film "Lica Lafore" prikazan u San Francisku

Film "Lica Lafore" režisera Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, prikazan je u Sjediljenim Američkim Državama, na festivalu posvećenom rijetkim bolestima "Rare Disease Film Festival".
Film "Lica Lafore" prikazan u San Francisku - Foto: RTRS
Film "Lica Lafore" prikazan u San FranciskuFoto: RTRS

Na festivalu koji je održan u San Francisku prikazano je 50 filmova iz više od 30 zemalja.

Ovaj vodeći filmski festival koji se bavi tematikom rijetkih oboljenja, osim prikazivanja filmova za cilj ima da i da na jednom mjestu okup pacijente, roditelje oboljele djece, naučno-istraživačke timove te predstavnike farmaceutskih kompanija iz cijelog svijeta.

Film "Lica Lafore", koji je do sada osvojio jedanaest međunarodnih filmskih nagrada, prikazan je na više od dvadeset međunarodnih filmskih festivala, ali i na medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta.

Između ostalog, i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija "Ionis Pharmaceuticals" u San Dijegu, na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu i na AKH klinici u Beču.

Ovaj dugometražni film, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, pa je tako prikazan u Francuskom parlamentu, Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.