latinica  ћирилица
11/11/2019 |  10:40 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Do sada 11 osumnjičenih za namještanje fudbalskih utakmica

Opsežnom istragom Agencije za istrage i zaštitu BiH do sada je u okviru akcije "Var" obuhvaćeno 11 lica zbog sumnje da su namještala fudbalske utakmice.
SIPA - Foto: ilustracija
SIPAFoto: ilustracija

N1 prenosi da su osumnjičeni Ilija Živković, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko i Fuad Zahirović.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su aktivnosti usmjerene na sudije i druge službenike u okviru fudbalskih asocijacija osumnjičene da su tokom ove godine zahtijevali i primali darove i druge oblike koristi, da bi pogodovali ishodima određenih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

- Tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata zahtijevali i dobijali određene novčane iznose da bi ishodovali povoljan rezultat za određeni fudbalski klub - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Portparol Sipe Luka Miladinović izjavio je ranije Srni da su u toku pretresi na području Šamca, Orašja i Novog Travnika, te da je akcija, prema naredbama Tužilaštva i Suda BiH, usmjerena na lica osumnjičena za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu

Povezane vijesti:

Uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su namještali utakmice u Prvoj ligi FBiH