X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/11/2019 |  11:21 ⇒ 14:32 | Izvor: SRNA

Redovna sjednica NSRS 26. novembra

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 26. novembra, a na predloženom dnevnom redu su, između ostalog, prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama u više institucija po hitnom postupku, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.
Sjednica kolegijuma NSRS - Foto: RTRS
Sjednica kolegijuma NSRSFoto: RTRS

Narodni poslanici raspravljaće po hitnom postupku o prijedlozima zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske, Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, te Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Na redovnom zasjedanju biće razmatrani po hitnom postupku i prijedlozi zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, kao i Zakona o platama zaposlenih u javnim službama i Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske.

Predloženo je i razmatranje Nacrta zakona o visokom obrazovanju i Nacrta zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske.

Na dnevnom redu osme redovne sjednice naći će se 33 tačke, među kojima su poslanička pitanja i odgovori - "Aktuelni čas".

Sjednica će početi u 10.00 časova.