latinica  ћирилица
11/11/2019 |  14:36 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

Domovi "Vidovo vrelo" i "Domžale" ozvaničili saradnju

Direktori domova za starija lica "Domžale" iz Slovenije Nataša Zalokar i "Vidovo Vrelo" kod Kneževa Dalibor Popović potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u pogledu razmjene iskustava i usavršavanja osoblja, druženja i izleta korisnika usluga, te organizovanja rekreativnih i zabavnih aktivnosti.
Potpisivanje ugovora - Foto: RTRS
Potpisivanje ugovoraFoto: RTRS

Sporazum je potpisan nakon posjete delegacije slovenačkog "Domžale", na čelu sa Zalokarovom, Domu za starija lica "Vidovo Vrelo", gdje su se uvjerili u dobru organizaciju i kvalitetan nivo usluge socijalne zaštite, saopšteno je iz "Vidovog Vrela".

Popović je istakao da je ovaj vid saradnje veoma značajan, jer "Domžale", kao državna ustanova socijalne zaštite primjenjuje najviše evropske standarde.

- Dogovorili smo da naši njegovatelji nekoliko puta godišnje odlaze u `Domžale`, a isto tako da kolege iz ovog doma dolaze kod nas u `Vidovo vrelo` sa ciljem usavršavanja osoblja i što bolje usluge za naše korisnike - rekao je Popović i dodao da se kroz ovakav vid saradnje otvaraju brojne mogućnosti za podizanje kvaliteta, ali i stvaraju nova prijateljstva.

On je istakao da Dom "Vidovo vrelo" već sada primjenjuje visoke standarde socijalne zaštite, a da su u planu dodatne aktivnosti usmjerene na radnu terapiju, rekreativne i zabavne aktivnosti za korisnike.

- Dom "Vidovo vrelo" nalazi se na 750 metara nadmorske visine i ima sve predispozicije za vazdušnu banju, što je izuzetno značajno za oporavak i kvalitet života starih lica na čemu radimo 24 časa dnevno - rekao je Popović.

On je zaključio da je njemu i osoblju ove ustanove najveće zadovoljstvo kada stare, bolesne i iznemogle osobe ponovo podignu na noge, ojačaju ih i omoguće da se ponovo sami staraju o sebi.