X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
11/11/2019 |  15:31 ⇒ 15:34 | Izvor: SRNA

Načelnice sedam opština iz BiH o budućim zajedničkim projektima

Načelnice sedam opština iz BiH, koje su u oktobru u Strazburu potpisale sporazum o saradnji, razgovarale su danas u Mrkonjić Gradu o budućim zajedničkim projektima iz različitih oblasti.
Mrkonjić Grad - Načelnice sedam opština iz BiH - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - Načelnice sedam opština iz BiHFoto: SRNA

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je novinarima da je ovo prvi radni sastanak na kojem će preduzeti konkretne korake u pisanju projekata.

- Nadam se da ćemo naći donatore za naše projekte, a oni su vezani za oblasti socijalnog prava, jačanja uloge žena u političkom životu i ekonomskog osnaživanja žena - navela je Aničićeva.

Ona kaže da načelnice na ovaj način pišu stranice istorije i da se nada da će njihova saradnja ohrabriti i druge žene da se bave politikom.

Načelnica opštine Visoko Amra Babić smatra da će ovaj sastanak biti temelj buduće saradnje, te da će od toga imati koristi i žene u politici i građani.

- Smisao našeg udruživanja jeste jačanje žena i kroz politiku i kroz javni život, ali i jačanje naših lokalnih zajednica. Svojim primjerom želimo pokazati da žene mogu voditi lokalne zajednice - naglasila je Babićeva.

Načelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović istakla je da su žene stub društva i porodice i da one imaju više senzibiliteta za probleme običnog čovjeka.

Sastanku su prisustvovale i načelnice Novog Goražda Mila Petković, Istočnog Drvara Milka Ivanković, Drvara Dušica Runić i opštine Јezero Snežana Ružičić.