latinica  ћирилица
11/11/2019 |  18:03 ⇒ 18:06 | Autor: SRNA

Višković: Nije tačno da je Dodik promijenio trasu auto-puta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je potpuno netačna tvrdnja narodnog poslanika Nebojše Vukanovića da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik promijenio buduću trasu auto-puta kroz Posavinu na poziv hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Veza Milorada Dodika i onoga što je donijela Vlada Republike Srpske po ovom pitanju isto je kao da ste pomenuli vanzemaljce ili nešto treće. Nema ni blizu istine i mislim da je glupost što moram da objašnjavam takve stvari - rekao je Višković.

Replicirajući Vukanoviću tokom skupštinske rasprave o Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske, Višković je rekao da Plenković sa ovom pričom ima veze kao "Karađorđe".

- Vukanovićeve tvrdnje su apsolutna laž i nemaju nikakve veze sa ovom sjednicom - istakao je Višković.

On je rekao da plan parcelacije auto-puta Doboj-Brčko-Bijeljina-Rača radi Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo.

- Išli smo na javni uvid i vidjeli da za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača skoro i nema značajnih primjedbi ili su beznačajne, a za dionicu od Brčkog prema Vukosavlju ima preko 90 primjedbi od čega je značajan dio iz srpskog dijela - pojasnio je Višković.