latinica  ћирилица
11/11/2019 |  18:51 | Autor: SRNA

Amerika otvara mrežu laboratorija za biološko oružje

SAD otvaraju mrežu laboratorija širom svijeta u kojima se može proizvoditi biološko oružje, upozorio je sekretar Bezbjednosnog savjeta Rusije Nikolaj Patrušev.

On je u članku koji je napisao za "Rusku gazetu" istakao da je od posebnog značaja aktivnost Pentagona sa ciljem otvaranja laboratorija za proizvodnju biološkog oružja širom svijeta, prije svega u zemljama članicama Zajednice nezavisnih država.

Patrušev ističe da će se u laboratorijama, osim proizvodnje biološkog oružja, sprovoditi istraživanje o infektivnim oboljenjima.

Prema riječima Patruševa, sve to upućuje na potrebu za bliskom koordinacijom sa stranim partnerima, uključujući kroz potpisivanje bilateralnih sporazuma o biološkoj bezbjednosti, prenio je TASS.

- Što se tiče Zajednice nezavisnih država i Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbjednosti, zapad konstantno sprovodi politiku sa ciljem uništavanja zajedničkog humanitarnog prostora i otuđivanja naroda - naglasio je Patrušev.

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije dodao je da zapad ojačava nacionalizam, neonacizam i očiglednu rusofobiju, uz diskriminaciju ruskog jezika i klevetanje i izokretanje zajedničke istorije zemalja članica Zajednice nezavisnih država.