latinica  ћирилица
11/11/2019 |  22:42 ⇒ 12/11/2019 | 08:02 | Autor: SRNA

Cvijanović: Snaga Srpske zavisi od jačine njenih institucija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će snaga Srpske zavisiti od jačine njenih institucija koje moraju biti poštovane.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Te institucije će moći da opslužuju ono što su potrebe građana. Mnogo stvari je urađeno na ekonomskom planu u veoma teškim okolnostima - rekla je Cvijanovićeva na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je istakla da nema ništa protiv stranaca ukoliko hoće da rade na iznalaženju dobrih rješenja.

- Međutim, ne želim da budem dio prevarantske politike jer mi je dosta takve politike iz Sarajeva. To je politika u kojoj može da postoji država koja je po mjeri jednoga i u kojoj će neko tvrditi da je normalno ono što je Srpska istrpjela, kao i njeni građani - dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, Republika Srpska je i dalje ugrožena.

- Ko neće to da vidi i ne mora. Važno je da postoji politika koja vidi gdje postoji problem i na koji način ga treba rješavati - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da opozicija neće da prihvati očigledne stvari, ali da nosi odgovornost za svoju politiku.

- Republika Srpska ima visoku autonomiju. Nažalost, stvari se dešavaju na našu štetu, a to što neki neće da vide imaju problem. Јa moram da vidim takve svari - rekla je Cvijanovićeva.

Reagujući na tvrdnju šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića da su ponuđeni zaključci loši i nesprovodivi, Cvijanovićeva je rekla da bi SDS morao da bude protiv "bonskih ovlašćenja" jer su njihovi kadrovi smjenjivani odlukama visokih predstavnika.

- Šta je vama sporno u zaključcima koji su ponuđeni Narodnoj skupštini? Na osnovu čega opozicija tvrdi da su zaključci nesprovodivi? To nije tačno - zaključila je Cvijanovićeva.

Povezane vijesti:

Cvijanović: U nasrtajima i udarima najviše stradala Srpska