latinica  ћирилица
12/11/2019 |  00:57 | Autor: TANЈUG

Vučić pitao Makrona šta Srbija može da očekuje i čemu da se nada (FOTO)

Predsjednik Srbije izjavio je u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa šefom francuske države Emanuelom Makronom.
Vučić i Makron (Foto: @predsednikrs) - Foto: Twitter
Vučić i Makron (Foto: @predsednikrs)Foto: Twitter

Makron je, prema Vučićevim riječima, želio najprije da čuje srpskog predsjednika, a on je, kako je istakao, rekao da bi Srbija željela jasno da joj se kaže šta može da očekujemo i čemu može da se nada u budućnosti kada je riječ o evropskim integracijama.

Vučić je u izjavi novinarima rekao da je izložio Makronu detalje inicijative sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom o "mini Šengenu".

      View this post on Instagram

"Imao sam veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa @emmanuelmacron Razgovarali smo o sveukupnoj budućnosti Evrope, kao i šta je ono što možemo da očekujemo, odnosno čemu mi možemo da se nadamo u budućnosti i šta je ono oko čega Evropa može da se dogovori i šta je ono što može da nam ponudi. Zatim, o našoj regionalnoj inicijativi koju je Srbija pokrenula sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Molio sam ga za podršku i uveren sam da ćemo je dobiti jer je zasnovana na četiri najvažnije slobode. Ako bismo imali zapadno evropsku četvorku uštedeli bismo 3,5 milijarde evra. Treće pitanje je pitanje naših bilateralnih odnosa sa Prištinom." - Tête-à-tête sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Francuske Republike @emmanuelmacron

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 11, 2019 at 2:25pm PST

Makron ga je pitao da li očekuje i druge zemlje regiona u toj inicvijativi, a Vučić mu je prenio da se nada tome.

Vučić je uvjeren da će Makron i javno podržati tu inicijativu.

 

      View this post on Instagram

"Uz armanjak iz 1914. godine završavamo veoma dobar jednosatni razgovor." - Sa francuskim predsednikom i velikim prijateljem Srbije @emmanuelmacron

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 11, 2019 at 2:36pm PST

On je prenio da je večeru koju je Makron ranije priredio za učesnike Pariskog foruma o miru iskoristio da obavi razgovore sa mnogim zvaničnicima iz različtih dijelova svijeta, kao i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, s kojim je razgovarao, prije svega, o Kosovu.

      View this post on Instagram

"Dragi prijatelju @emmanuelmacron hvala na srdačnoj dobrodošlici". - Predsednik Vučić prisustvuje večeri koju je predsednik Francuske Republike @emmanuelmacron priredio za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 11, 2019 at 11:53am PST