latinica  ћирилица
12/11/2019 |  08:00 | Autor: SRNA

Besplatne kontrole vozila u Bijeljini i Ugljeviku

Vozači danas mogu besplatno kontrolisati tehničku ispravnost vozila u krugu auto-moto društava "Sigurnost" u Bijeljini i "Ugljevik" u Ugljeviku, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
AMSRS -
AMSRS

Kontrola tehničke ispravnosti vozila u Bijeljini trajaće od 9.00 do 11.00 časova, a u Ugljeviku od 13.00 do 15.00 časova, u okviru republičke preventivne kampanje pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima".

Cilj kampanje, koju su pokrenuli Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva, jeste povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove i načina vožnje u takvim uslovima.

Kampanja će do 29. novembra biti realizovana na području 33 lokalne zajednice širom Republike Srpske.

Podršku realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i kompanija "Optima grupa".

Auto-moto savez podsjeća sve vozače da je od 1. novembra na svim motornim vozilima u Srbiji obavezno posjedovanje zimske opreme, dok je u Republici Srpskoj, odnosno u BiH, zimska oprema obavezna od 15. novembra.