latinica  ћирилица
12/11/2019 |  08:15 | Autor: SRNA

Crna Gora: Produžen rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva

Skupština Crne Gore produžila je do 18. decembra rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Ovaj prijedlog, koji su procesuirali poslanici Ivan Brajović i Genci Nimanbegu, kasno sinoć su podržala 44 poslanika, dok su protiv bila dva.
Skupština Crne Gore (Foto: Skupština CG) -
Skupština Crne Gore (Foto: Skupština CG)

Brajović je ocijenio da je produženje roka do 18. decembra dovoljno da posao bude završen, ali da je, ukoliko ne postoji volja članova tog skupštinskog tijela, onda taj period kratak.

- Ako se ne želi raditi posvećeno, odgovorno i profesionalno sa svih strana nema tog roka koji nam neće biti kratak, bio godinu ili dvije - rekao je Brajović.

Poslanik Demokratske partije socijalista /DPS/ Nikola Rakočević ocijenio je da se dio opozicije u Odboru nije bavio preporukama OEBS-a i međunarodne zajednice, nego svojim procjenama.

- Ukoliko se zanemari takva praksa mislim da ćemo doći do rješenja. Ukoliko ne, ni 18. decembar, niti bilo koji drugi datum neće biti dovoljan i nećemo se dogovoriti ništa - naveo je Rakočević.

Poslanik Demokratskog fronta /DF/ Nebojša Medojević pozvao je demokrate, ali i ostatak opozicije da napuste Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i pridruže se DF-u.

On je istakao da se na izbore ne može ići dok ne budu obezbijeđeni fer uslovi, kojih, kako je ocijenio, "nema bez pobune".