latinica  ћирилица
12/11/2019 |  09:18 ⇒ 11:05 | Autor: Agencije

Čuveni stadion "Visente Kalderone" otišao u istoriju (VIDEO)

Atletiko Madrid je na ovom stadionu proslavio deset titula prvaka Španije. U toku je rušenje, a ostala je samo jedna tribina da svjedoči o slavnim vremenima.
Visente Kalderon (foto: twitter.com/photosofootball) -
Visente Kalderon (foto: twitter.com/photosofootball)

Na ovom stadionu igralo se 14 utakmica finala španskog Kupa kralja, tri utakmice Mundijala 1982. godine, na tom stadionu "rodili" su se Fernando Tores, Koke, Gabi i brojni drugi velikani španskog fudbala.

Svoju slavu doživjeli su i srpski internacionalci fudbaler Milinko Pantić , i trener Radomir Antić, koji su pod rukovodstvom kontroveznog Hejzusa Hila, harali Primerom polovinom devedesetih godina prošlog vijeka.

Fudbal se na "Visente Kalderonu" igrao 51 godinu, a stadion koji je smješten na obali rijeke Manzanares bio je jedan od najljepših i najvatrenijih stadiona na Pirinejima.

Zatvoren je 2017. godine. Zahtjevi savremenog fudbala bili su prejaki, a Atletikove fantastične igre u Ligi šampiona znak da je "Јorgandžijama" potreban moderan stadion.

Rodila se "Vanda Metropolitano", ali će se legendarnog "Kalderona" svi zauvjek sjećati.

Na mjestu gdje je bio stadion izgradiće se park, a u toku je njegovo rušenje. Ostala je još samo jedna tribina da prkosi modernim vremenima.