latinica  ћирилица
12/11/2019 |  13:11 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Dodik i Vulin u Drvaru; Јumko planira da zaposli 100 radnika (FOTO)

U Drvaru će uskoro sa radom početi pogon fabrike za proizvodnju tkanine, konfekcije i trikotaže Јumko iz Vranja, u kome će biti zaposleno 100 radnika.
Sastanak Dodika i Vulina - Foto: RTRS
Sastanak Dodika i VulinaFoto: RTRS

Mjesto izgradnje pogona danas obilaze srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin.

Dodik i Vulin su prethodno razgovarali sa načelnicom opštine Dušicom Runić.

Sastanak se održao u zgradi opštine, a prisustvovali su i delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH među kojima je i Nikola Špirić, generalni direktor Јumka Branislav Trajković, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč i načelnici srpskih opština u Federaciji BiH.

Sastanak Dodika i Vulina sa Runićevom (Foto: RTRS)

Otvaranje Јumkovog pogona dio je pomoći koju je Srbija namijenila ovoj opštini, nakon posjete predsjednika Aleksandra Vučića, u septembru.

Dodik i Vulin obilaze gradilište (Foto: RTRS)

Vranjanski Јumko tekstilni je gigant Srbije koji ima zaokružen tehnološki proces proizvodnje, počev od tekstilnih sirovina do gotovih odijevnih predmeta, te zapošljava 1.877 radnika.

Dodik i Vulin obilaze gradilište (Foto: RTRS)

Godišnje proizvede i isporuči tržištu 3.000.000 metara tkanine raznih težina i sastava, 1.210.000 kilograma konca raznih numera i sastava, 1.000.000 komada konfekcijskih odijevnih predmeta, 300.000 trikotažnih odijevnih predmeta kao i 20 miliona litara mineralne vode i sokova, navodi se na internet sajtu Јumka.