latinica  ћирилица
12/11/2019 |  16:40 ⇒ 16:42 | Autor: RTRS

Srpska i Mađarska za unapređenje saradnje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom o akutelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, s osvrtom na iskustva Mađarske u korišćenju sredstava iz predpristupnih fondova Evropske unije.
Višković-Poša - Foto: RTRS
Višković-PošaFoto: RTRS

Višković je naglasio da je Republika Srpska opredijeljena za evropski put i da su evropske integracije među prioritetima u radu ove Vlade, kao i unapređenje poslovnog ambijenta, razvoj realnog sektora, privlačenje investicija i podizanje životnog standarda svih građana.

Višković i Poša dosadašnju saradnju Republike Srpske i Mađarske ocijenili su veoma dobrom, isatakvši da se ona u narednom periodu može unaprijediti kroz realizaciju zajedničkih projekata, prije svega u oblasti energetike i obrazovanja.

Poša je istakao da je amabasada Mađarske u BiH zainteresovana da u narednom periodu studentima predstavi projekte u oblasti obrazovanja, kao i stipendije za zainteresovane studente, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.