latinica  ћирилица
12/11/2019 |  18:05 ⇒ 18:07 | Autor: SRNA

Dodik i Vulin posjetili porodicu Bajić u Drvaru

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas tokom posjete porodici Novke Bajić u selu Mokronoge kod Drvara, koja će dobiti posao u novom pogonu Јumka, da je to primjer kako Srbija brine za Srbe gdje god žive.
Dodik i Vulin u posjeti porodici Bajić (Foto:twitter) -
Dodik i Vulin u posjeti porodici Bajić (Foto:twitter)

- Troje divne djece imaće sada još bolje i sugurnije djetinjstvo. Imali su oni i do sada lijepo djetinjstvo, ali sada će ono biti još srećnije i ljepše - rekao je Vulin.

On je naveo da i za Srbe na Kosovu i Metohiji ne bi bilo života da nema Vlade Srbije.

- Na prste možete prebrojati Srbe koji na Kosovu i Metohiji rade u preduzećima mješovitog karaktera i koja su u vlasništvu Albanaca, a u lokalnoj administraciji u kojoj Srbi nisu većina, gotovo da ih i nema. Takav slučaj je isto i sa Srbima u FBiH, što je nažalost veoma loše - rekao je Vulin.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao je da će Srpska biti uz Drvarčane, i kao što je Vulin rekao, gdje god žive Srbi tu će biti i podrške Srbije i Srpske.

- Gdje god postoje Srbi mora da se osjeti ruka pomoći i podrške Srpske za njihov bolji status i život - rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da su porodica Bajić izbjeglice koje su se među prvima vratile ovdje, što govori o tome koliko oni žele da se održe u svom rodnom mjestu.

Novka Bajić kaže da za nju i supruga, koji je nezaposlen i uz to i invalid, te troje djece, otvaranje "Јumka" i zaposlenje znači sve, jer će im obezbijediti egzistenciju i opstanak na tim prostorima.

Generalni direktor Јumka Radoslav Trajković rekao je ranije da su u septembru na sastanku sa predstavnicima opštine Drvar dogovoreni tehnički detalji u vezi sa rekonstrukcijom objekta u kojem će biti proizvodni pogon.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić ranije je rekla da otvaranje proizvodnog pogona Јumka predstavlja preporod za ovu lokalnu zajednicu i daje nadu povratnicima da obezbijede egzistenciju.