latinica  ћирилица
12/11/2019 |  21:34 | Autor: SRNA

Gračanica: Urušio se krov suda na starački dom i kontejnersko naselje

Na novoizgrađenoj zgradi Osnovnog suda u Gračanici, usljed jakog vjetra, danas se urušila krovna konstrukcija koja je potom pala na obližnji objekat staračkog doma i kontejnersko naselje, ali niko nije povrijeđen, javio je RTS.
Gračanica: Urušio se krov suda na starački dom (Foto:  nasagracanica.com) -
Gračanica: Urušio se krov suda na starački dom (Foto: nasagracanica.com)

Opštinske službe su brzom intervencijom uspjele da evakuišu korisnike staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni.

Dio krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na starački dom, napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu.

Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije su na terenu.

Predsjednik opštine Gračanica Srđan Popović sa saradnicima obišao je evakuisane štićenike staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja na Padalištu.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost.

- Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove - naglasio je Popović.

Direktor urbanizma Dejan Јovanović kaže da za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici nije bila nadležna opština Gračanica.

Projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici obezbijedio je Sudski savjet iz Prištine koji je takođe bio nadležan i za nadzor.