X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
13/11/2019 |  09:25 | Izvor: B92

Švajcarska: Uhapšeni pripadnici "Pink Pantera"

Švajcarska policija uhapsila je pripadnike "Pink Pantera"- dvojicu državljana Crne Gore, dvojicu državljana Njemačke i po jednu osobu iz BiH i Sjeverne Makedonije.
Policija Švajcarske - Foto: ilustracija
Policija ŠvajcarskeFoto: ilustracija

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u pljački zlatare od nekoliko miliona franaka, piše podgorički Dan, pozivajući se na pisanje švajcarskih medija.

Pozivajući se na izvore iz istrage, mediji u Švajcarskoj navode da se počinioci dovode u vezu sa ozloglašenom kriminalnom grupom "Pink Panter".

Oni se sumnjiče da su učestvovali u razbojništvu u zlatari “Gubelin“ u Lucernu.

Švajcarske vlasti nisu objelodanile identitet osumnjičenih, samo su saopštili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8.15 ujutru, prenosi CDM.

Dvojica naoružanih maskiranih razbojnika ušla su u zlataru i prijeteći pištoljem radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvrijedniji nakit i ručni satovi, nakon čega su otuđili i svu gotovinu iz kase.

Cjelokupan plijen koji je razbojnička grupa odnijela iz zlatare u Lucernu procijenjen je na nekoliko miliona franaka. Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe. Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, neki za prevoz nakon pljačke i skladištenje plijena, a pojedini su bili logistika i nisu bili na mjestu događaja.