X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
13/11/2019 |  13:36 | Izvor: SRNA

Šeranić: Nedopustiv bilo kakav oblik nasilja nad stručnim radnicima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić oštro je osudio napad na radnika u banjalučkom Centru za socijalni rad, upozorivši da je nedopustiv bilo kakav oblik nasilja nad stručnim radnicima koji prilikom obavljanja svog posla ne smiju biti izloženi verbalnim ili fizičkim napadima.
Alen Šeranić - Foto: SRNA
Alen ŠeranićFoto: SRNA

- Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nastaviće da pruža institucionalnu podršku zaposlenima u centrima za socijalni rad i da u saradnji sa nadležnim lokalnim zajednicama, rukovodstvima centara i udruženjima stručnih radnika podrži rješenja koja bi spriječila ovakve vrste neprijatnosti - rekao je Šeranić Srni.

On je podsjetio da stručni radnici iz oblasti socijalne zaštite svakodnevno rade sa najosjetljivijim kategorijama kojima je potrebna podrška društva, zbog čega je važno da svoj posao mogu da obavljaju u sigurnom okruženju i bez izloženosti bilo kakvim napadima ili pritiscima.

Lice čiji su inicijali Đ.D. jutros je u Centru za socijalni rad vrijeđao zaposlene, nakon čega je glavom udario radnika O.B. u glavu i nanio mu povrede.

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su počinioca, a povređeno lice je
upućeno je u Službu hitne medicinske pomoći Banjaluka.