latinica  ћирилица
13/11/2019 |  14:02 ⇒ 14:11 | Autor: SRNA

Glamočak: Zaključci Narodne skupštine nesprovodivi

Član Predsjedništva SDS-a Nedeljko Glamočak ocijenio je da nijedan zaključak koji je usvojen na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske ne odražava političko jedinstvo u Srpskoj, već treba da služi u dnevnopolitičke svrhe stranaka koje su ih kreirale.
Nedeljko Glamočak (Foto: b1info.ba) -
Nedeljko Glamočak (Foto: b1info.ba)

- Zaključci su neiskreni, konfuzni i nesprovodivi. Cilj ove sjednice bio je zaštita Vlade Srpske i politike lažnog patriotizma SNSD-a. Nije postojala iskrena volja SNSD-a za srpskim jedinstvom na posebnoj sjednici Narodne skupštine, te je jedini povod za njeno održavanje bila nemogućnost SNSD-a da formira Savjet ministara. Skupština je pretvorena u rijaliti - naveo je Glamočak u pisanoj izjavi koja je medijima dostavljena iz SDS-a.

On ističe da je posljednja slična sjednica rezultirala držanjem u ladici odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH skoro dvije godine, bez objavljivanja u "Službenom glasniku", da bi na kraju bila povučena.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na posebnoj sjednici Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske u kojoj se navodi da institucije Srpske imaju obavezu da insistiraju na dosljednom sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, naročito Aneksa četiri - Ustava BiH.

Poslanici su usvojili Zaključke u kojima se, između ostalog, ističe da Narodna skupština odbacuje sve akte koji su protivustavni i nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom.