latinica  ћирилица
13/11/2019 |  15:29 ⇒ 16:06 | Autor: SRNA

Srpska finansijski i fiskalno stabilna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u razgovoru sa šefom misije MMF-a u BiH Martinom Petrijem da je Srpska finansijski i fiskalno stabilna, iako su budžet i mnoge reformske aktivnosti, kao i realizacija važnih infrastrukturnih projekata, zaustavljeni zbog neformiranja Savjeta ministara.
Višković sa šefom misije MMF - Foto: RTRS
Višković sa šefom misije MMFFoto: RTRS

Na današnjem sastanku Viškovića i Petrija u Banjaluci bilo je riječi o stanju u javnim finansijama Republike Srpske, pripremama budžeta Srpske za 2020. godinu, planiranim reformama, te stanju i reorganizaciji javnih preduzeća, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja i stavovi o pitanju reformi u zdravstvenom sektoru, koje Vlada Republike Srpske planira da sprovodi, kao i o pitanju reorganizacije javnih preduzeća.

Predstavnici MMF-a istakli su očekivanja da će uskoro biti formirana vlast na svim nivoima, kako bi saradnja i predviđene aktivnosti o pitanju podrške bile nastavljene u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Dosadašnja saradnja Vlade Srpske i MMF-a ocijenjena je korektnom, te je istaknuto opredjeljenje da se na partnerskim osnovama nastavi i u budućem periodu.