X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
S ljubavlju hrabrim srcima baner
14/11/2019 |  09:40 ⇒ 19:55 | Izvor: SRNA

Zbog napada na ljekara danas dvočasovni štrajk

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu /KCUS/ danas će biti održan dvočasovni štrajk zbog napada na ljekara Pedijatrijske klinike.
KCU Sarajevo - Foto: TANЈUG
KCU SarajevoFoto: TANЈUG

Iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo izrazili su zabrinutost zbog napada na ljekara Pedijatrijske klinike, te su poručili da se javnost hitno mora osvijestiti o izloženosti zdravstvenih radnika teškim incidentnim i stresnim situacijama.

Oni su istakli da se hitno moraju preduzeti mjere za sprovođenje zaštite medicinskih sestara, tehničara, ljekara i drugog medicinskog osoblja.

- Ljekaru Pedijatrijske klinike KCUS-a Edi Hasanbegoviću otac djeteta prislonio je pištolj na čelo, primoravajući ga da ispuni njegove zahtjeve. Vrijeme je da javnost i ovo društvo sagledaju uslove rada ljekara, pritisak pod kojim rade, agresivno i neadekvatno ponašanje pacijenata i njihove pratnje. Vrijeme je da se zakonski zaštite zdravstveni radnici, u ovom slučaju ljekari - saopštili su iz ove komore.

Zdravstveni radnici zahtijevaju zaštitu kao službeno lice, kao i da se po pitanju napada na ljekare moraju hitno preduzeti ozbiljni koraci.

Štrajk će biti održan ispred Kliničkog centra od 12.00 do 14.00 časova.