latinica  ћирилица
14/11/2019 |  10:25 ⇒ 15:42 | Autor: SRNA

Mektić iz Katara poziva na javno uništenje boračkih knjižica

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić, koji boravi u posjeti Kataru, pozvao je borce Vojske Republike Srpske na javno uništavanje boračkih knjižica, prenosi ATV.
Dragan Mektić cijepa knjižicu - Foto: RTRS
Dragan Mektić cijepa knjižicuFoto: RTRS

Nakon što je prije nekoliko dana pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, Mektić je iz ove bogate, muslimanske zemlje, putem društvene mreže Tviter pozvao borce da u Banjaluci organizuju javno uništavanje boračkih knjižica.

ATV podsjeća da se Mektić, prije nešto više od dvije godine, fotografisao sa ratnim komandantom čete "Crni labudovi" takozvane Armije BiH Zejdom Dukmanićem za kojeg postoje tvrdnje da je tokom rata u kampu kod Visokog obučavao islamske teroriste, a u miru pripadnike muslimanskih paravojnih snaga.

Iako je Mektić tada rekao da ne zna ko je taj čovjek, Dukmanić je potvrdio da se dobro znaju iz fitnes centra.

Ozloglašenu jedinicu "Crni labudovi" povezuju sa ratnim zločinima za koje njeni pripadnici nikad nisu procesuirani, kao što niko nije procesuiran za napad na Aleksandra Vučića u Potočarima za koji javnost u Srbiji optužuje baš udruženje boraca "Crni labudovi".

Ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu Dragan Mektić u posjeti je Kataru zajedno sa direktorom Agencije za istrage i zaštitu Pericom Stanićem i direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmanom Mehmedagićem.

Povezane vijesti:

Rogić: Mektić vodi prljavu kampanju protiv BORS-a