latinica  ћирилица
14/11/2019 |  12:48 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Zvornik: U oktobru evidentirano 100 migranata

Na području Policijske uprave Zvornik u oktobru je evidentirano 100 migranata koji su predati Terenskom centru - Službi za poslove sa strancima u Bijeljini, rekao je danas zamjenik načelnika zvorničke Policijske uprave Vladan Vasilić.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

- Policijski službenici su radeći na toj problematici Tužilaštvu BiH podnijeli izvještaj protiv jednog lica za krivično djelo krijumčarenje ljudi -  rekao je Vasilić na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da ova uprava sa 30 službenika pomaže Јedinici Granične policije Zvornik u kontroli i onemogućavanju migranata da prelaze granični pojas.

- U posljednje vrijeme ima migranata koji se preko granice vraćaju u Srbiju - rekao je Vasilić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u oktobru evidentirano 57 krivičnih djela, što je u odnosu na isti mjesec lani manje za 17,4 odsto.

- Od ovog broja, 47 krivičnih djela bilo je iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet iz oblasti privrednog kriminaliteta, po dva iz oblasti zloupotrebe droge i protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, te jedno krivično djelo koje je kažnjivo prema Krivičnom zakonu BiH - rekao je Savić.

Savić je istakao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta 54 izvještaja protiv 41 lica, među kojima je bilo osam povratnika u vršenju krivičnih djela i jedan maloljetnik.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić rekao je da je na području Policijske uprave Zvornik u oktobru javni red i mir narušen u 40 slučajeva i da je evidentirano 50 prekršaja, što je više za 11 odsto u odnosu na oktobar lani.

Erkić je dodao da je prekršaje počinilo 55 lica, među kojima je jedan maloljetnik, dok su 13 lica povratnici u vršenju prekršaja.

- Postupajući po prjavama narušavanja javnog reda i mira, policija je podnijela devet zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka nadležnim sudovima i izdala 38 prekršajnih naloga, dok je zbog narušavanja javnog reda i mira uhapšeno sedam lica - rekao je Erkić.