latinica  ћирилица
14/11/2019 |  15:14 ⇒ 15:27 | Autor: SRNA

Vujčić: Neko zloupotrijebio moj Fejsbuk profil

Predsjednik Sindikalne organizacije Ministarstva inostranih poslova Miroslav Vujčić saopštio je da je iz medija saznao da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog objave na Fejsbuku, navodeći da je neko zloputrijebio njegov profil na ovoj društvenoj mreži.
Miroslav Vujčić - Foto: Screenshot
Miroslav VujčićFoto: Screenshot

Vujčić je u saopštenju dodao da je par dana prije ove objave neko zloupotrijebio njegovo ime i prezime kao predsjednika Sindikata i poslao Upravnom inspektoratu Ministarstva pravde u Savjetu ministara prijavu protiv sekretara MIP-a.

U prijavi Ministarstvu pravde, za koju Vujčić tvrdi da je falsifikat, navodi se da je sekretar MIP-a Adnan Hadžikapetanović ispunio zakonom propisane uslove za odlazak u penziju, ali da nadležna služba nije pokrenula postupak za njegovo penzionisanje.

- Ta zloupotreba je samo refleksija na našu ogromnu borbu da pokažemo koje su razmjere devastiranja i derogiranja MIP-a od ministra /Igora/ Crnatka, koji od početka svog mandata nemilice zapošljava kadar PDP-a i ruši apsolutno sve rekorde u stranačkom zapošljavanju u ovoj instituciji - istakao je Vujčić.

Prema njegovim riječima, običnom čovjeku je nemoguće da shvati razmjere zloupotrebe funkcije i svojatanja jedne institucije.

- Dovoljno je reći da je ministar od početka svog mandata kroz kabinet doveo i zaposlio oko 20 ljudi - savjetnici, vozači, sekretarice, a da ne spominjemo van kabineta, za šta Sindikat MIP-a ima i te kako valjane dokaze - poručio je Vujčić.

On upozorava da su u MIP-u za Crnatkovog mandata pojedina lica "brzinom svjetlosti" napredovala u službenoj hijerarhiji, mnogo brže nego što je redovna praksa.

Vujčić je dodao da se prilikom raspoređivanja kadra u konzularno-diplomatsku mrežu udovoljavalo ličnim prohtjevima pojedinaca, uz kršenje zakona, pa su tako kao ispomoć odlazili u popunjena predstavništva BiH u inostranstvu, i to elitna, ili su dobijali zamjenu destinacije jer im se ne sviđa vrijeme tamo gdje su prvobitno raspoređeni.

Predsjednik Sindikata MIP-a pozvao je javnost da obrati pažnju na raspisana dva javna konkursa za pomoćnika ministra za opšte poslove i glavnog inspektora u ovom ministarstvu, navodeći da nije teško pogoditi čijem kadru se namještaju ta mjesta.

Navodeći da Crnadak na svom Fejsbuk profilu objavljuje statuse u kojima napada RTRS i navodi da je predsjednik Sindikata MIP-a njihov čovjek i saradnik, Vujčić ističe da je to apsolutna neistina.

- Nikada nikome Miroslav Vujčić ni Sindikalna organizacija MIP-a nije poslala ni najmanji članak u vezi sa našim istraživanjima niti smo ikada u medijima spomenuli ijedno jedino ime bilo kojeg državnog službenika ili zaposlenika ili imenovanog lica iz Ministarstva u kontaktima sa medijima, koje nismo tražili nego smo bili pozvani - naveo je Vujčić.

On je dodao da su RTRS, Glas Srpske i BHRT vrlo korektno prenijeli sve što je rečeno i napravili korektne priloge.

- Smatrali smo i smatramo da su najveći krivci oni koji su sve to omogućili i sam sistem, a ne koji su to iskoristili - zaključio je Vujčić.