latinica  ћирилица
14/11/2019 |  16:17 | Autor: SRNA

Doboj: Eksproprijacija zemljišta u cilju infrastrukturnog razvoja

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović i rukovodstvo Doboja razgovarali su danas u tom gradu o imovinskopravnim odnosima, odnosno eksproprijaciji zemljišta koje je ta lokalna zajednica identifikovala kao neohodno za infrastrukturni razvoj grada.
Doboj-sastanak-Predragović i Јerinić - Foto: SRNA
Doboj-sastanak-Predragović i ЈerinićFoto: SRNA

- Geodetska uprava sprovodi postupke eksproprijacije za Koridor 5C koji nam je prioritet u Republici Srpskoj, ali evo danas smo uspjeli da pronađemo nekakva rješenja kako bismo paralelno vodili postupke za opšti interes koji utvrdi jedinica lokalne samouprave - rekla je Predragovićeva nakon sastanka koji je inicirao gradonačelnik Doboja Boris Јerinić.

Ona je ukazala na nedostatak kadrova u RUGIPP-u, s obzirom na to da je već sedam timova angažovano na eksproprijaciji na Koridoru 5C i podsjetila da je Vlada Srpske rebalansom budžeta obezbijedila dodatna sredstva za angažovanje novih stručnjaka.

Predragovićeva je ukazala da Gradska uprava Doboja namjerava da utvrdi i opšti interes za infrastrukturne projekte izgranje nove bolnice, uređenja korita rijeke Bosne i uređenje saobraćajnica unutar grada.

- Mi smo pomalo zatečeni jako dobrim planiranim aktivnostima Grada - izjavila je Predragovićeva.

Gradonačelnik Doboja rekao je da je na sastanku dogovoreno da se već u ponedjeljak, 18. novembra, održi operativni sastanak timova Geodetske uprave i uprave grada, na kojem će biti utvrđeni rokovi i potrebe kako bi se ubrzali postupci eksproprijacije.

Na sastanku su uz predstavnike RUGIPP-a prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srspke Nebojša Marić i Danijel Јošić, predsjednik Skupštine grada Doboj Sanja Vulić, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.